Vatra Dornei intră în autoizolare, începând de mâine, 7 aprilie 2020, pe toată perioada Stării de Urgență, printr-o hotărâre adoptată astăzi de Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

Între orele 8:00-20:00, este restricționat accesul cetățenilor din localitățile din jurul municipiului Vatra Dornei astfel:

✔ În zilele de luni, miercuri și vineri vor avea acces doar cetățenii din localitățile Șaru Dornei, Panaci, Crucea, Dorna Arini și Broșteni;

✔ În zilele de marți și sâmbătă vor avea acces cetățenii din localitățile Dorna Candrenilor, Coșna și Poiana Stampei;

✔ În zilele de joi și duminică vor avea acces doar cetățenii din localitățile Ciocănești, Iacobeni și Cârlibaba.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vatra Dornei mai introduce și obligativitatea purtării mijloacelor de protecție a gurii și nasului de către toate persoanele în toate zonele și spațiile publice. Aceste mijloace de protecție pot fi măști de protecție, eșarfe, fulare sau alte obiecte vestimentare ce pot proteja gura și nasul. Aplicarea acestor prevederi revine conducătorilor instituțiilor publice, managerilor de spații comerciale, precum și șoferilor de taxi care nu vor permite accesul persoanelor fără mijloace de protecție.

La intrarea în toate instituțiile publice și spațiile comerciale este obligatoriu să fie amplasate covoare cu dezinfectant.

De asemenea, pe perioada Stării de Urgență, începând cu data de 7 aprile 2020, ora 12:00, vor fi scoase din funcțiune toate aparatele automate de preparat și comercializat cafea, ceai etc., amplasate pe domeniul public.

Comments are closed.