Biciclist accidentat în Ciocănești
8 mai 2017
Crește riscul de criminalitate în Vatra Dornei?
16 mai 2017
Show all

Furt de arbori

Cu ajutorul aplicației Inspectorul Pădurii, inspectorii silvici suceveni au efectuat recent un control pentru depistarea tăierilor ilegale de arbori în Vatra Dornei.
„Garda Forestieră Suceava verifică constant alertele privind starea pădurii furnizate de aplicaţia www.inspectorulpadurii.ro. La una din aceste verificări a fost identificată în zona Vatra Dornei o suprafaţă de pădure de 1,05 ha în care s-au găsit 31 de cioate provenite din tăieri ilegale. Apreciem că tăierea ilegală de arbori a avut loc în iarna 2016-2017. Volumul arborilor tăiaţi ilegal este de peste 35 mc, iar valoarea acestora este de peste 7.200 de lei”, a declarat inspectorul-şef Mihai Găşpărel.
Proprietarul pădurii respective este decedat, iar moştenitorii acestuia nu au încheiat un contract de pază cu un ocol silvic autorizat. Garda Forestieră Suceava a depus la instituţiile abilitate o sesizare penală privind tăierea fără drept de arbori şi continuă verificările atât pentru identificarea şi sancţionarea tuturor moştenitorilor pentru neasigurarea serviciilor silvice, cât şi pentru a urmări traseul lemnului tăiat ilegal.
Urmează ca instituţiile abilitate să identifice autorii tăierii ilegale de masă lemnoasă şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.
InspectorulPadurii.ro este o masură a Ministerului Mediului Apelor si Pădurilor impreună cu Guvernului României de transparentizare a activitații de exploatare de masă lemnoasă din Romania. În acelasi timp acest portal este o metodă automată de identificare a tăierilor ilegale din Romania. Utilizatorii vor putea observa alerte provenite de la sateliți care indică cu mare acuratețe si odată la câteva zile( intre 2 si 7 zile in funcție de satelit) orice modificare în structura vegetației forestiere de pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *