Vatra Dornei intră în autoizolare
6 aprilie 2020
Muzica și arta plastică transformă Țara Dornelor într-o citadelă culturală
21 iulie 2021
Show all

Fugar prins de către polițiștii din Vatra Dornei

Băut și fugit din arest la domiciliu, un adolescent din Iași a venit în excursie la Vatra Dornei cu o mașină furată

Pentru a-l prinde pe tânărul în vârstă de 17 ani, polițiștii au folosit trei mașini din dotare și l-au tras pe dreapta după o urmărire de 10 km

Scene din filmele de acțiune sâmbătă seară la Vatra Dornei. Totul a plecat de la un adolescent în vârstă de 17 ani, care era căutat de polițiștii din Iași pentru comiterea mai multor fapte. Mai exact, polițiștii dorneni au primit informații de la colegii lor că un anume Răzvan Pazariu se află în zona de munte a județului Suceava la volanului unui autoturism marca Range Rover furat. Mai mult, tânărul care nu avea permis de conducere ca urmare a faptului că nu împlinise 18 ani este suspect și de comiterea infracțiunii de tâlhărie, dar și de faptul că a părăsit locuința, unde fusese plasat în arest la domiciliu pentru o faptă de furt.

Sâmbătă seară, în jurul orelor 19.00, mașina Range Rover suspectă a fost observată în cartierul Unirii, în apropiere de sediul Poliției din Vatra Dornei. Echipajul aflat în patrulare a făcut semnalele necesare pentru ca șoferul să tragă pe dreapta pentru a fi legitimat. Inițial, suspectul a încetinit, dar apoi a călcat pedala de accelerație și a încercat să scape cu fuga. Trei echipaje de poliție au fost mobilizate pentru a-l prinde pe fugar, lucru care a fost posibil abia la Dorna Candrenilor, după o urmărire de circa 10 km.

Suspiciunile polițiștilor s-au dovedit întemeiate, iar la volan a fost găsit exact cel căutat. Răzvan Pazariu a fost dus în cătușe la sediul Poliției Vatra Dornei, unde oamenii legii l-au audiat. Cu această ocazie au aflat că adolescentul avea asupra sa peste 2.000 de lei și era cazat la un hotel din localitate sub un nume fals. Tânărul venise la schi la Vatra Dornei și se pare că înainte de a ajunge în această stațiune a mai fost cazat o noapte și în Gura Humorului.

Mai mult, după ce a fost testat cu etilotestul s-a constatat că acesta consumase și băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Valoarea din etilotest a fost de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât acesta se încadrează la contravenție și nu la infracțiune. De altfel, în mașina furată cu care a fugit de polițiști s-au găsit mai multe sticluțe de 50 ml, dar și una de 200 de ml de whisky, sticle care erau goale.

Adolescentul a fost reținut de polițiștii dorneni, care mai apoi l-au predat unei escorte de la IPJ Iași care l-a preluat pentru ca polițiștii și procurorii din județul vecin să poată finaliza ancheta în ceea ce-l privește pe Răzvan Pazariu.

Autor: Sandrinio NEAGU

Comments are closed.