Mai sunt numai câteva zile în care vă puteți înscrie la Cupa Dorna la schi alpin&snowboard, ediția V-a, 21-22 februarie, Vatra Dornei
19 februarie 2020
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, depistat pozitiv cu COVID-19
24 martie 2020
Show all

Compania Dorna Medical în contextul epidemiei de Coronavirus (COVID-19): „Dezinfectăm la fiecare 30 minute toate suprafețele din toate sediile noastre”

Conducerea și personalul Dorna Medical tratează cu maximă seriozitate siguranța celor care ne trec pragul policlinicii, laboratoarelor și punctelor de recoltare, precum și al centrelor de Radiologie și Imagistică Medicală.

În contextul epidemiei de Coronavirus (COVID-19), Dorna Medical implementează câteva reguli care au scopul de a menține siguranța pacienților și a personalului clinicii, prin reducerea riscului de răspândire a virusului.

La nivelul companiei, am luat următoarele măsuri:

 1. Dezinfectăm la fiecare 30 minute toate suprafețele din toate sediile noastre – policlinică, laboratoare medicale, puncte de recoltare, centre de Radiologie și Imagistică Medicală (clanțe, uși, canapele de consultație, sali de așteptare, birouri, aparate etc.).
 2. Folosim dezinfecția cu lampe UV atât în timpul, cât și după program.

Vă reamintim că toate protocoalele de dezinfecție se efectuează în toate locațiile Dorna Medical și sunt în conformitate cu normele Ministerului Sănătății.

Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, rugăm toți pacienții care au simptome respiratorii să își anuleze programările pentru cel puțin 14 zile.

Începând de astăzi, miercuri, 11.03.2020, la intrarea în toate sediile Dorna Medical, fiecare persoană, pacient sau aparținător, va fi triată clinic (referitor la călătorii, interacțiunea cu persoane bolnave).

 

Totodată, recomandăm pacienților Dorna Medical să urmărească în mod constant informările oficiale ale instituțiilor de stat abilitate, în principal ale Ministerului Sănătății. Pentru a nu induce panica, semnalăm necesitatea diseminării informațiilor cu responsabilitate, evitarea surselor de informare care nu prezintă vreo credibilitate (vloguri, bloguri ale unor autori fără pregătire medicală, zvonuri („mi-a spus cineva care știe pe altcineva care a auzit de cazul X”).

Potrivit  dr. Adela Burac, medic primar Boli Infecțioase, Dorna Medical Suceava, coronavirusurile se transmit respirator, ca și virusul gripal. Măsurile de prevenție sunt aceleași ca și în cazul gripei. „Dacă cineva intră în contact cu o persoană care a călătorit într-o zonă unde este confirmată prezența noului coronavirus și are simptome de infecții respiratorii, trebuie să se prezinte la medic”, afirmă specialista.

 

Recomandări generale pentru pacienți:

– Persoanele care au gripă de tip A sau B, precum și cele cu semne de infecții respiratorii virale sunt rugate să rămână acasă până la remiterea simptomatologiei

– Pacienții sau aparținătorii care au călătorit în zone cu risc, sau au avut contact cu persoane venite din astfel de zone sunt rugați să își amâne consultațiile, operațiile sau controalele timp de 14 zile de la venirea în țară sau de contactul cu o persoana venită în țară.

Conform datelor furnizate de Colegiul Medicilor din Romania comportamentul preventiv presupune cunoașterea unor informații și luarea câtorva măsuri obligatorii:

 • Spălați-vă mâinile de multe ori;
 • Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
 • Nu vă atingeți ochii, nasul si gura cu mâinile;
 • Acoperiți-vă gura și nasul daca strănutați sau tușiți;
 • Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
 • Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
 • Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
 • Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din Italia, China sau zonele în carantină din Europa de mai puțin de 14 zile;
 • Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Dorna Medical asigură pacienții, aparținătorii lor, precum și angajații de faptul că deciziile luate sunt menite să protejeze siguranța și starea de sănătate a tuturor. În funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se vor impune. În semn de respect și responsabilitate pentru dvs., vom comunica în mod constant toate hotărârile luate.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Dorna Medical

Comments are closed.